2013-02-19 11:23:03• hírek • MTI

Díszdoktori cím

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem szerdán díszdoktorává avatja Günter Verheugent, az Európai Bizottság korábbi bővítési biztosát.

Verheugen az Európai Unió bővítési folyamatában képviselt víziója és pragmatizmusa, valamint a Románia EU-csatlakozását megelőző felkészülési folyamathoz nyújtott támogatása elismeréseképpen kapta meg a díszdoktori címet. A volt biztos kitüntetését az Európai Tanulmányok kar javaslatára fogadta el az egyetem szenátusa.

A díszdoktorrá avatás ceremóniáján Victor Ponta miniszterelnök, Titus Corlatean külügyminiszter, Remus Pricopie oktatási miniszter, Mihnea Costoiu, a kutatásért felelős tárca nélküli miniszter is részt vesz. A Babes-Bolyai Tudományegyetem aulájában Günter Verheugen az Európai Unió bővítéséről tart előadást.

Günter Verheugen 1999 és 2004 között töltötte be az Európai Bizottság bővítési biztosi tisztséget, 2004 és 2009 között az iparért és a vállalatokért felelős biztos, egyben bizottsági alelnök volt.

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem önálló politikát folytat a díszdoktori címek adományozásával. Az egyetem - a honlapján elérhető adatok szerint - 1989 után több mint 200 díszdoktori címet adományozott olyan kiemelkedő személyiségeknek, mint Angela Merkel német kancellár vagy Joseph Ratzinger bíboros, a későbbi XVI. Benedek pápa.
Az egyetem díszdoktorává avatták a magyar tudományos és egyházi élet számos kiválóságát is, köztük Glatz Ferencet, Chikán Attilát, Bokros Lajost, Erdő Pétert és Bölcskei Gusztávot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: